Değmez dediğin insan, kalbinin her kıvrımına değer ya; hayatın en falsolu küfürlerinden biridir bu aslında..!

Agustos Pembe 90 Image Banner 468 x 60

2 Ağustos 2007

Kalp kırıklığı mi yaşıyorsunuz?

Kalp kirikligi mi yasiyorsunuz?

Kalp kirikliginin ilk asamasi, korkunç bir kirginlik hissi. Ama tamamen geçici ve iyilesmek için gerekli. Bununla daha kolay basa çikmak için asagidaki adimlari takip edin.




Zamana odaklanin

Duygusal kriz sirasinda ihtiyaciniz olan, sizin için en iyi olan seyi yapmayi ögrenmektir. Sizi harap eden bu durumla basa çikarken, zamani durdurmak en saglikli yoldur. En sevdiginiz müzigi dinleyin hatta sesinin açin, siz de söyleyin. Arabaniza binin, pencereyi açin, rüzgari yüzünüzde hissedin. Geçici bir süre de olsa hayata dair bir seyler hissetmek, sizi endise ve üzüntülerinizden uzaklastiracaktir.

Zamani kullanin

Iliskiniz bittiginde, sürekli akliniz onunla mesgul olur. Bu gergin duyguyu idare etmek için zamaninizi daha verimli yapilandirmaniz gerekir. Gününüzü doldurun. Ögle yemeklerine gidin, disari çikin, sinemaya hatta masaja zaman ayirin. Bu gibi durumlarda çalismak gerçekten çok yararlidir. Is, kafanizi dagitmaniza yardimci olan bir terapi gibidir. Acinizi hafifleten, sizi oyalayan çesitli faaliyetler, bu zor günlerle daha kolay basa çikmanizi saglar.

Bugünü düsünün

Kendinizi bir anda tüm gelecegi silinmis gibi bile hissedebilirsiniz. Kendinize bunun sadece bir ümitsizlik duygusu oldugunu ve gerçek olmadigini hatirlatin. Gelecek hakkinda endiselenmektense, bugün yasamla ilgili korkularinizi yenmelisiniz. Gelecekte sizi yeni asklar bekliyor olabilir.

Güçlü olun

Bu geçici ayirimda ayaklarinizin üstünde durmayi ögrenmelisiniz. Duygusal güveninizi de yeniden yapilandirin.

Kendinizi simartin

Terk edilmek, kalbine biçak saplanmak gibi bir duygudur. Diger yaralar gibi, kalp yarasinin da iyi bakima, simartilmaya, iyilesmeye ihtiyaci vardir. Kendinize zaman ve ilgi gösterin.

Kendinize destek arayin

Bir aski kaybeden insanin, dertlerini paylasacak insanlara ihtiyaci vardir. Size destek olacak arkadaslarinizla, ailenizle görüsün.

Ögütler dinlemeyin, siz anlatin

Ögüt almak yerine sadece duygularinizi dinlemeleri için arkadaslarinizi arayin. Ögütler kendinizi kötü hissetmenize, hatta zayif oldugunuz sinyalleri almaniza bile neden olabilir. Üstelik bu size daha çok aci bile verebilir. Kalp acisi sadece sizin hataniz degil. En çok ihtiyaciniz olan seylerin destek, arkadaslik ve anlayis oldugunu unutmayin.

Destek gruplarina katilin

Sizinle ayni seyleri yasamis insanlarla tecrübelerinizi paylasmak iyi gelecektir. Hatta internet üzerinden bile böyle gruplara katilabilirsiniz.

Günlük tutun

Kendinizi pozitif düsünceye odaklanmis olarak tutmak ve bu aci dolu zamani bir tecrübeye dönüstürme yolunda ki kararlarinizi desteklemek için günlük tutun.

Danisman arayin

Çok gerekli görürseniz psikolojik danismanlardan destek almaktan çekinmeyin. Sizin için iyi bir terapi olabilir. Kendinizi daha iyi hissetmenize yardimci olabilir.

0 Comments: