Değmez dediğin insan, kalbinin her kıvrımına değer ya; hayatın en falsolu küfürlerinden biridir bu aslında..!

Agustos Pembe 90 Image Banner 468 x 60

12 Ekim 2007

BJK İNÖNÜ STADI

İnönü Stadı 1947 Yılında Açıldı

Mimari planları Mimar Vietti Violi , Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanmış olup, II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde ve Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılmış ve 19 Mayıs 1947 yılında açılmıştır. 1950'li yıllarda stadyumun arka tarafında bulunan gazhane ve havagazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edilmiştir. İnönü Stadyumu’nun ilk maçı Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanmıştır. Bu stadyumdaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş’ın futbolcusu olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 AIK' nın galibiyeti ile bitmiştir.


1998 Yılında 49 Yıllığına Kiralandı
8

Şubat 1998 tarihinde Genç
lik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK Derneği arasında imzalanan sözleşme ile 49 yıllık intifa hakkı verilmiş ve sözleşmenin tapuya tescil tarihi olan 27 Mart 1998 tarihinden itibaren BJK'ya ait olmuştur. BJK İnönü Stadyumu ile ilgili tasarruflarda bulunmaya sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin yetkili olduğu hukuken tescil edilmiştir.


BJK İnönü Stadı'ndaki Yenileme Çalışmaları (2004)

2003-2004 sezonunun tamamlanmasının ardından hemen başlayan çalışmalarla stadımız, muhteşem bir görünüm kazandı. Zemin indirme projesiyle, tribünler ile saha arasında artık sadece 4 metre uzaklık var. Bu sayede yüzde 50 artışla, toplam koltuk kapasitesi de 32,145’e ulaştı. Kapalıda bulunan basın tribünü, taraftarlardan gelen istek üzerine numaralı kısma alındı. Kapalı trübünün orta bölümündeki localar, tribünlerle saha arasında bulunan tel örgüler kaldırıldı. Stadın giriş ve çıkışlarını rahatlatmak için kapı sayısı da yüzde 100 artırılarak, 36’dan 72’ye çıkartıldı. BJK TV için stat içerisinde bir bölüm yapıldı. Ayrıca, tuvalet ve büfelere yenisi eklenerek, bakımları tamamlandı.










Nasıl Gidilir?

Beşiktaş'dan Taksime giden yolda Dolmabahçe Sarayı’nın tam karşısındadır. Taksim tarafından geliyorsanız Gümüşsuyu caddesinin bitiminde, Beşiktaş İnönü Stadyumu karşınıza çıkacaktır.


Toplu Taşıma

Metro, dolmuş veya otobüsle ulaştığınız Taksim Meydanı veya Beşiktaş'tan 10 dakikalık yürüme mesafesidir. Ayrıca Anadolu yakasından gelenler için Beşiktaş ve Kabataş semtine Üsküdar ve Kadıköy’den her 30 dakikada bir vapur seferleri ve devamlı olarak motor seferleri yapılmaktadır.


Otopark

Otomobilinizi Taksim Beyoğlu Evlendirme Dairesi otoparkına veya Beşiktaş Sinanpaşa Alışveriş Merkezi’nin ücretli otoparkına bırakabilirsiniz.


Diğer Kurallar


-Kapılar normal maç günlerinde maç saatinden 3,5 - 4 saat önce, derbi maçları ve Avrupa kupası maçlarında 6-7 saat öncesinden açılır. Kapılar maç başlama saatine kadar açıktır.

-6 yaşından büyük çocuklar bilete tabidir.

-Tribünlerde büfeler bulunmaktadır.




Stadımız Artık Daha Etkili Olacak

Zemin indirme çalışmasıyla kapasitenin yüzde 50 artmasının yanı sıra trübünlerin sahaya yaklaşmasıyla stadın daha bir kapalı mekan haline geldiğini vurgulayan Durusoy, yapılan düzenlemelerin amacını şöyle açıkladı: “Tezahürat yapıldığı zaman ses, sahanın içinde kalacak. Böylece rakip takımlara daha baskılı oynama şansımız olacak. Ayrıca ilaveten kapalıda yaptığımız düzenlemeyle Başkanımız’ın seçim öncesinde verdiği sözü yerine getirdik. Kapalıyı taraftara verdik. Bu şekilde 2 taraflı tezahürat yapıldığında, taraftarımız çok daha etkili olacak. Giriş-çıkışlarda yaşanan problemleri ortadan kaldırmak için de, stadın kapasitesini yüzde 50 artırırken, kapıların sayısını yüzde 100 artırdık. Tel örgüleri kaldırırken, taraftarımızın sağduyulu hareket edeceğine, bu açıdan örnek olacağına inancımız tam. Özel Güvenlik Yasası ile ilgili düzenlemeler henüz tamamlanmadığı için, bir süre polis güvenliği sağlayacak. Ancak daha sonra özel güvenlik elemanlarımız olacak.”
Stadın yetişmemesi gibi bir problemin olmadığını ifade eden İlhan Durusoy, staddaki inşaatı tamamladıktan sonra bir süre çimlerin köklerinin kuvvetlenmesi ve uzaması için beklediklerini söyledi ve “İstanbul’da hiç görülmemiş yağmurlara rağmen zeminimiz hiçbir zarar görmedi. Şunu iddia edebiliriz; Türkiye’deki en iyi zemine sahibiz” dedi.


Her Maçta Stadı Dolduracağız

Yöneticimiz İlhan Durusoy, stadın ancak tribünler dolduğu zaman bir anlamı olduğuna dikkat çekerek, taraftarlarımıza şu çağrıyı yaptı: “Bu sene taraftarlarımızın tribünleri her maçta doldurmasını bekliyoruz. Biz bunun olacağına inanıyoruz. Taraftarlarımız tribünlere gelirken, eskisinden daha çok keyif alacaklar. Yaptıkları tezahüratlar, futbolcular tarafından daha çok hissedilecek. Eskiden 12 metre uzaktan izlerken, şimdi 4 metreden izleyecekler. Beşiktaş, taraftarların desteğiyle başarıya ulaşacaktır.”


İnönü’ye Tarihi Konuk

Yenilenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kapasitesi 31 bine çıkacak olan BJK İnönü Stadyumumuz’un çok özel bir konuğu vardı. Tarihi stadın mimarlarından Fazıl Aysu… Aysu’nun ilk sözleri “Çok beğendim, çok beğendim” oldu. Fazıl Aysu, 19 Mayıs 1940 tarihinde temeli atılan stadın o zamanın şartlarına göre çok büyük bir proje olduğunu hatırlatarak, “İstanbul’a bu kadar büyük bir stadın yapılması, bizim için büyük bir meseleydi. Bu stadın mimarlarından birisi olarak seçilmek, bana büyük bir mutluluk vermişti. İkinci Dünya Savaşı’nın sürdüğü bir dönemde böyle bir projeyi gerçekleştirmek, benim için bir onurdur” diyerek o günlere kısa bir süre de olsa yeniden döndü.
1947 yılında bir Avrupa takımının (AIK Stockholm) stadın açılışına geldiğini anımsatan Aysu, ilk büyük inşaat olduğu için Devlet büyüklerinin İstanbul’a geldiklerinde Vali tarafından ilk önce stada getirilmesini de, bir övünç kaynağı olarak gördüğünü söyledi.



“Heybetli Bir Görünüm Kazanmış”

Mimar Fazıl Aysu, BJK İnönü Stadı’nın kolay ulaşılabilen bir noktada olması ve seyircilerin staddan kısa sürede çıkarak dağılabilmesinin, geçmişte olduğu gibi bugün de önemli bir kriter olduğunun altını çizdi. Fazıl Aysu, yenileme çalışmaları sonrasında BJK İnönü’nün heybetli bir görünüm kazanacağını belirterek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Binalar yaşayan varlıklardır. Hiç bir zaman yaptığınız bir bina, aynı şekilde kalmıyor. Yaşadığı için ihtiyaçları da değişiyor. Stadın da değişikliklere ihtiyacı vardı. Sahasının indirilerek kapasite artırımına gidilmesi gerekiyordu. Şu anda da bu yapılıyor. Yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Stadın şu anki halini de çok beğendim. Heybetli bir görünüm Beşiktaş’a hayırlı olsun.”


Telefon No: 0 212 236 72 01 - 02

Adres: Vişnezade Mahallesi, Dolmabahçe Caddesi, Dolmabahçe Sarayı karşısı-BEŞİKTAŞ




OTURMA PLANI






















0 Comments: